Valmennus sai minut muuttumaan ja perustamaan Beredan

anna noramaa

11.9.2022

Anna Noramaa

Coachingin perusolettamus on, että ihmisillä on kaikki tieto, mutta ei tarpeeksi aikaa ja keskittymistä löytää oikeat asiat itselle.

Oma tieni valmennettavana alkoi pohjakosketuksesta oman mielen suhteen. Ensin pohdin terapiaa, mutta sitten tutun terapeutin ja coachin avulla päädyin kokeilemaan coachingia. Tuntui, etten yksikseni pärjää. Aluksi piti tutustua uudelleen itseensä ja omiin vahvuuksiin, kun itsetunto oli alhaalla. En oikein muistanut missä olin hyvä ja mitä asioita olin elämältäni halunnut. Coachin avulla löysin vahvuuksia (ja odotukseni jopa ylittyivät). Halusin valmennuksen avulla löytää myös uuden polun työuralleni.

Minun tieni ylöspäin oli niin nopea, että oli aivan pakko saada tietää, mitä tämä coaching on myös teorian puolella. Aloitin valmennusopinnot heti kun löysin itselleni sopivan koulutuksen. Pian aloitettujen valmennusopintojen jälkeen minulla oli ensimmäinen coachingiin liittyvä liikeidea, jota lähdin työstämään. Löysin siis kokonaan uuden suunnan ja uuden uran coachingin parista. Ison työn jälkeen se on Bereda coaching. Elämäni muuttunut – ja paljon.

Myös työurani yrittäjänä on suuntautunut uudelleen. Olen pohjakoulutukseltani Kauppatieteen maisteri, Ratkaisukeskeinen valmentaja ja melkein valmis Ammatinopettaja. Työskentelen paitsi valmentajana myös kouluttajana. Koulutan Johtamisen ja Yrittämisen ammattitutkintoja ja erityisalueenani on Yrittäjyyden ammattitutkintoja. Lisäksi teen mielenkiintoisia projekteja digimarkkinoinnin ja somen parissa.

Coachingin perusolettamus on, että ihmisillä on kaikki tieto, mutta ei tarpeeksi aikaa ja keskittymistä löytää oikeat asiat itselle. Myös itseluottamus voi olla kateissa. Ongelmien keskellä on vaikea yksin lähteä johtamaan itseään ja aloittaa muutosta. Yksin on vaikea arvioida itseään ja toimintaansa ulkopuolisen silmin.

Coach auttaa kysymysten asettelulla löytämään näitä näkökulmia. Coachingia käytetään usein myös työelämän ja vapaa-ajan rajanvetotarpeisiin – tilanteisiin, joissa voimavarat alkavat olla vähissä ja uupumus uhkaa. Koska olen itse saanut niin paljon, haluan antaa sinulle työkaluja rakentaa omaa elämääsi kohti unelmiasi. Saat voimaa ja päättäväisyyttä pyrkiä kohti tavoitteitasi. Löydetään yhdessä sinun potentiaalisi.

Beredan valmennukset ovat ratkaisukeskeistä valmennusta

Valmennuksessa luodaan pitkän aikavälin unelmia ja tavoitteita, joita kohti lähdet toimimaan. Valmennus tapahtuu verkossa Beredan valmennusalustalla ja yksi istunto kestää noin tunnin. Lisäksi teet alustalla tehtäviä ja reflektoit omaa kehitystäsi yhdessä valmentajan kanssa.

Autamme sinua pääsemään tavoitteisiisi ja hyödyntämään vahvuuksiasi, löytämään ratkaisuja ja myönteisiä näkökulmia oman elämäsi ongelmiin. Vastaukset ovat sinussa. Älä kuitenkaan odota coachilta neuvoja tai valmiita vastauksia. Coach vain auttaa sinua selkeyttämään ajatuksiasi ja keskittymään olennaiseen.

Valmennukseen osallistumiseen tarvitaan siis muutosidea, mutta sen ei tarvitse olla valmis muutostavoite. Valmennuksen aikana kartoitetaan ensin missä olet nyt. Sen jälkeen valmennuksessa määritellään, mikä on tavoitetila ja mikä on matka sinne. Lisäksi kartoitetaan esteitä ja haasteita etukäteen, koska niitäkin kuitenkin sattuu matkan varrelle.

Hyvä valmentaja kuuntelee asiakasta ja kysyy sinua haastavia kysymyksiä. Olemme valmennuksessa aidosti läsnä sinua varten. Kaikkein parasta valmennuksessa on mielessään nähdä valmis lopputila, jota kohti lähdetään. Silloin kaikki on tosi selkeää.

Tutustu yksilövalmennukseen täällä ja ryhmävalmennuksiin täällä.

Lue seuraavaksi

Katso webinaari: Rohkeutta kasvuun

Mitkä asiat ovat kasvun esteinä? Vaatiiko kasvu rohkeutta? Webinaarimme herättää ajatuksia siitä, miten sinä saat yrityksesi kasvuun.