Uskaltamisesta

anna noramaa

27.6.2024

Anna Noramaa

Hiljattain yksi mentoroitavistani, @balanssia_pia, jakoi osuvan oivalluksen Instagramissa: “Kun astut epämukavuusalueelle, huomaat lopulta, ettei se olekaan niin epämukavaa.” Kommentoin: “Jokainen rohkea askel epämukavuusalueelle on askel kohti seuraavaa tasoa.”

Kuluneen vuoden aikana olen pitänyt lukuisia koulutuksia henkilöbrändäyksestä. Monelle meistä jo ajatus henkilöbrändistä tuntuu kirosanalta. Emme halua tuoda itseämme esille—se tuntuu melkein synniltä suomalaiselle. Kuitenkin, Pian tärkeä huomio nousee usein esiin näissä koulutuksissa. Kun menemme epämukavuusalueelle ja selviämme sieltä, nousemme uudelle tasolle. Joka kerta, kun uskallamme, kasvatamme rohkeuttamme. Kutsun tätä häpeän pelon voittamiseksi.

Häpeän voi voittaa

  • Häpeämällä
  • Altistumalla ja tekemällä
  • Itselle nauramisella
  • Selviytymisellä

Häpeän kynnys ylitetään altistamalla itsensä häpeälle. Kokeilemme asioita, joita emme oikein uskaltaisi, mutta ymmärrämme, että jotta kehitystä tapahtuisi tai saavuttaisimme jotain haluamaamme, meidän pitäisi uskaltaa. Jos emme tee, tuntuu, että saatamme katua tekemättä jättämistä. Todella usein jätämme kuitenkin uskaltamatta ja tekemättä, koska kynnys on korkea.

Joka kerta, kun uskallamme, rohkeutemme ja uskalluksemme kasvaa. Toimimme, ylitimme itsemme ja mitään pahaa ei tapahtunutkaan. Altistimme itsemme häpeälle ja onnistuimme. Vaikka onnistuminen ei olisi täydellinen, tuntuu silti hyvältä, että uskalsimme.

Otsikon kuva on piirretty lautasliinalle yhdessä Anne Karilahden valmennuksessa. Anne järjestää mielenkiintoisia webinaareja, joiden tallenteita löytyy täältä. Piti piirtää kuva siitä itsestä, joka uskaltaa. Minä piirsin tämän tikkuakka-hahmon. Jos joskus mietin, että uskallanko, voin kysyä itseltäni, mitä Rohkea Anna tekisi. Yleensä hän uskaltaa vaikka minä en uskaltaisikaan.

Olen ylittänyt oman häpeän kynnykseni usein. Sen ylittämisestä on tullut helpompaa ja helpompaa. Olen myös oppinut nauramaan itselleni (hyväntahtoisesti). Aina ei kaikki onnistu ja se ei ole maailmanloppu. Hyvät tarinat monesti sisältävät jonkun kriisin tai kommervenkin, josta opimme.

Sinäkin siis voit tehdä sen! Seuraavalla kerralla, kun tunnet ettet uskalla, kysy itseltäsi uudelleen. Seuraava askel odottaa!

Ihania kesäpäiviä, Anna <3

Lue seuraavaksi

Tasapainoa ja kunnianhimoa samassa paketissa

Helsinkiläinen Essi osallistui keväällä 2022 Beredan ryhmävalmennus-pilottiin haasteenaan sosiaalisen median brändin rakentaminen sekä uuden position tuomat haasteet.